top of page

Welkom in het team: coach Leo!

Dromen bouwen doe je niet alleen, ook onze coaches blijven bouwen aan hun dromen en voeden zo zichzelf en de community. Zo droomt Leo Swart van het opzetten van DroomBouwers Den Bosch en is achter de schermen druk bezig om dit realiteit te maken. Hij is onze nieuwste coach en om hem te leren kennen, stelden we 3 vragen.


Uit je hoofd of in je lijf?

Uit HET hoofd zou ik bijna willen schreeuwen. Waarom? Door eigen ervaring. 'Jouw brein is je beste vriend, maar oh, wat kan die het je ook lastig maken.' Mo Gawdat verwoordde dat zo mooi op RTL Late Night. Dat was het moment dat ik het zeker wist, echt leven doe je vanuit je gevoel.

Het was 2017 en ik was net gestart als zelfstandig ondernemer Cresultant, de creatieve consultant. Mijn intuïtie had ik onbewust heel lang in de steek gelaten en was de verbinding met mijzelf kwijt. Ik stuurde niet, maar mijn werk. Leo was niet meer Leo, maar meer een product van. Die confrontatie dat ik “mijn stuur” had afgegeven was heftig, maar toen ik dat besefte pakte ik dat stuur ook gelijk weer terug. Terug naar mijn hart, terug naar mijn intuïtie die lang was overruled door mijn hoofd. Mijn hoofd bedoelde dat goed, wilde mij beschermen om niet naar negatieve gevoelens te gaan, maar die aankijken opent de deuren. Alle antwoorden liggen in mijzelf en niet daarbuiten. Ik volg mijn gevoel sinds die tijd, dus balans 75% vanuit het lichaam, met wat hulp van daar boven  Daardoor oordeel je niet meer op basis van bescherming, maar opent er een nieuwe wereld om je heen...

 

Waar droom jij van?

Ik droom ervan om jongeren te helpen. Als ik wist wat ik nu weet, toen ik jong was… Tja, een open deur natuurlijk. Wijsheid groeit. Echter voel ik veel jongeren al veel vroeger struggelen en ondervind ik dat dagelijks. Ik ben teammanager bij een ereklasse rugby team en werk dus veel met ze samen. De enorme hoeveelheid data wat gevraagd en ongevraagd op ze afkomt, het moeten, verwachtingen, zie ik veel jongeren al zonder stuur. Hoe gaaf zou het zijn als er hulpvragen komen om deze te kunnen helpen. Echter de antwoorden zullen zelf gevonden moeten worden, maar met hulp. Daarom droom in van Droombouwers Den Bosch en stuur ik in die richting. Als steeds meer mensen het doorkrijgen, golft die beweging vanzelf door.

 

Waarom coach?

Toen ik zelfstandig werd in 2017, kwamen vanzelf mensen naar mij toe. Acquisitie was niet nodig. Ik kreeg toen door dat ik het verbinden van teams en mensen altijd al deed, maar nu besefte ik dat. De coaching ontstond dus eigenlijk onbewust. Ik coach zonder antwoorden te geven, maar te laten zoeken in de personen zelf. Ervaringen doorgeven als een hulpvraag zich aandient. Spiegelen, want wie jij daar in de spiegel ziet, heeft ook de antwoorden als je die persoon aan kijkt. Terug naar liefde voor jezelf, de basis. Wat is jouw passie?

Comments


bottom of page